Kunstnagels

Uw handen en nagels zijn uw visitekaartje! Verzorgde handen en nagels zijn niet alleen mooi, u zal zich ook beter in uw vel voelen. Kunstnagels zijn immers al lang geen overbodige luxe meer…

Ik werk altijd met gel om de nagel te verstevigen: Dit product wordt op de nagel gemodelleerd en uitgehard in een UV-lamp. Het resultaat zijn mooie, stevige nagels die 3 à 4 weken houden (afhankelijk van de groei van uw nagels). Daarna moet u terugkomen om de nagels te laten bijwerken.

U kan kan kiezen voor een laagje transparante gel op de natuurlijke nagel (naturel), of een French Manicure, met witte boord. Wilt u liever een kleurtje, dan kan u kiezen uit een ruim aanbod aan color gels.

Wanneer u de nagels echter langer wilt, worden deze niet alleen verstevigd maar ook verlengd: Dit doe ik door middel van sjablonen, die zorgen voor een stevig en natuurlijk resultaat. U kiest dan de gewenste lengte en de vorm (rond, ovaal of vierkant).

Praktische info

 • Nieuwe set met verlenging: 65eur (+-90min)
 • Nieuwe set zonder verlenging (=versteviging eigen nagels): 45eur (+-60min)

Bijwerken

Na gemiddeld 3 à 4 weken is het tijd om uw kunstnagels bij te werken: ze zijn immers flink gegroeid en aan de nagelriem is er een zichtbare opening (uitgroei) ontstaan. De oude gel-laag wordt verwijderd met de frees, de nagels worden terug op lengte gevijld en er wordt een nieuwe laag gel aangebracht. U kan kiezen uit eenfrench manicure (witte boord), color gel (kleurtje) of naturel (transparant).

Praktische info

 • +-75min.
 • Naturel: 35eur
 • French: 38eur
 • Color: 40eur
 • Nagel herstellen tijdens bijwerking: 2eur

 

Kunstnagels verwijderen & nazorg

U wil uw kunstnagels definitief laten verwijderen? Ga niet zelf aan de slag!

Het is belangrijk dat u uw kunstnagels op een professionele manier laat verwijderen: zoniet is de kans groot dat u uw eigen, natuurlijke nagels permanent zult beschadigen!

De bestaande laag gel wordt er grotendeels afgefreesd, met een zachte vijl worden de laatste restjes verwijderd tot op de natuurlijke nagel. Uw eigen nageloppervlak wordt lichtjes gepolijst en voorzien  van een laagje verhardende en verstevigende nagellak. De nagelriemen worden verzorgd en uw handen worden ingesmeerd met handcrème.

Praktische info

 • Kunstnagels verwijderen + handverzorging: 25eur. (+-30min)

 

Nail art

Nail Art betekent het versieren van de nagel en is zowel mogelijk op kunstnagels als op natuurlijke nagels. Bij Nail Art wordt gebruik gemaakt van diverse materialen zoals strass, parels, glitters, stripers, acrylverf of zelfs echte Swarovski-kristallen.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om iets uniek van uw nagels te maken: van een klein ontwerp op één nagel tot een opvallende look op alle nagels. Leuk voor een speciale gelegenheid of voor wie houdt van iets aparts.

U kan onderaan deze pagina reeds enkele foto’s bekijken, wanneer u bij mij langskomt kan u nog kiezen uit verschillende ontwerpen: deze worden regelmatig aangevuld, zo heeft u altijd iets nieuws.

Praktische info

 • Van 0.5eur tot 4eur per nagel (+5 à 30min. extra, afhankelijk van ontwerp)

 

Kunstnagels bij nagelbijters

Nagelbijten of onychofagie is een vervelend probleem: allesbehalve sierlijk, die afgekloven, korte nageltjes en losse velletjes. Het is een vervelende gewoonte waar je moeilijk van verlost raakt. Kunstnagels kunnen hier echter een oplossing zijn!

Het is namelijk mogelijk om kunstnagels te plaatsen, maar het is wel afhankelijk van de mate waarin je op je nagels bijt. Indien de huid rond de nagel en/of nagelriem ernstig is aangetast of ontstoken, kan er geen nagel geplaatst worden: de huid moet dan eerst genezen.

Ik werk altijd met sjablonen om de nagel te verlengen. Om deze te plaatsen heb ik een dunne nagelrand nodig: het is dus noodzakelijk dat u minstens 1 à 2weken vooraf niet meer op uw nagels bijt. Eens het sjabloon is geplaatst, ga ik de nagel verlengen en verstevigen met gel. Wanneer u de eerste keer komt, maak ik uw nagels nog niet te dun en lang: u moet immers nog wennen aan het dragen van kunstnagels.

Eens geplaatst, komt u na een weekje op controle. Nog een weekje later, werk ik de nagels bij. De daaropvolgende 3 bijwerkingen laten we om de 2 weken te laten plaatsvinden: Zo kan ik uw nagels goed opvolgen, controleren en eventueel herstellen waar nodig. U gaat immers moeten wennen aan uw ‘nieuwe nagels’ en  misschien nog de neiging hebben om te bijten of prutsen.
Na de derde bijwerking gaan we dan evalueren: indien u geen problemen ondervindt, kunnen we de bijwerkingen om de 3 weken laten plaatsvinden. Zoniet, houden we het nog even op 2 weken, tot u volledig gewend bent aan het dragen van kunstnagels.

Bent u een nagelbijter en heeft u interesse in een set kunstnagels? Maak dan vrijblijvend een afspraak en kom eens langs, zo kan ik uw nagels bekijken en uitleggen wat mogelijk is en wat niet.

 

Tips bij het dragen van kunstnagels

Om uw kunstnagels in optimale conditie te houden, zijn er enkele richtlijnen waar u rekening mee moet houden:

 • Verzorg de huid van uw handen: Smeer dagelijks nagelriemolie om droge velletjes, harde nagelriemen en kloofjes te vermijden. Gebruik een voedende handcrème, bij voorkeur voor het slapen gaan. Zo blijven uw handen zacht en mooi.
 • Vermijd agressieve producten zoals terpentijn, aceton, bleekwater, ammoniak, chloor, benzine, etc. Deze tasten de glans van de nagel aan!
 • Draag handschoenen wanneer u gaat werken in de tuin, gaat schoonmaken, schilderen, ….
 • Toch vuil onder de nagels? Gebruik wat zeep, water en een nagelborsteltje om dit verwijderen.
 • Vermijd zonnebank, dit kan vergeling van de nagel veroorzaken. Wanneer u dit toch van plan bent, vraag dan een topcoat met UV-block wanneer u langskomt.
 • Gebruik uw nagels als juwelen en niet als gereedschap! Gebruik uw nagels niet om blikjes, verpakkingen etc. te openen, dit zorgt voor teveel druk op de nagel en kan lifting (lucht onder de nagel) veroorzaken.
 • Ga niet bijten of prutsen aan uw nagels: zo kunnen er barstjes, scheurtjes of stukjes afbreken waardoor de hele nagel kan gaan loslaten.
 • Toch een ongelukje? Vijl de nagel kort en rond of kom langs voor een herstelling. Probeer de kunstnagel niet zelf te repareren: de kans is groot dat u uw natuurlijke nagels beschadigt en dat kan infecties veroorzaken.
 • Haal uw kunstnagels er nooit zelf af. Als u  ze niet langer wil, kom dan langs om deze op een veilige en correcte manier te laten verwijderen. Zoniet zal u uw eigen nagel beschadigen met scheurtjes, dunne, broze en afbrokkelende nagels tot gevolg!
 • En tot slot: laat uw nagels op regelmatige basis bijwerken: Alleen zo zien ze er altijd netjes en verzorgd uit!