Blog

Huidverzorging tijdens de winter

We beschermen onze huid tijdens de zomer tegen de zon, maar doen we dat ook tijdens de winter, tegen de winterkoude?

Ijzige wind, koude, regen en verwarming hebben immers geen positief effect op de huid: roodheid, irritatie, een ‘trekkerig’ gevoel, ruwe plekken of schilfers, … Je hebt er waarschijnlijk in min of meerdere mate al mee te maken gehad.

Ik kan je alvast één zeer belangrijke tip geven: Smeren, smeren en…. smeren!

Hydrateren is én blijft de boodschap! Een goed gehydrateerde huid is beter bestand tegen alle negatieve invloeden van buitenaf. Het is mogelijk dat je dagcrème, die je tijdens de zomer smeert, niet ‘voldoende’ is voor tijdens de winter: Heb je, ondanks dat je dagelijks smeert, toch last van een droge huid? Schakel dan over op een iets rijkere crème, die intenser gaat voeden OF gebruik een serum onder je huidige dagcrème.
Kies voor je lichaam bijvoorbeeld een body butter ipv. bodylotion: die is rijker van textuur en gaat dieper in de huidlagen doordringen.

Hydrateren, ook van binnenuit! Voldoende water drinken blijft belangrijk, het hele jaar door! Al kiezen we bij deze koude temperaturen liever voor een warm theetje natuurlijk ;-)

Wenst u advies rond huidverzorging of wil u graag producten aankopen, aangepast aan uw huidtype? Ik help u met veel plezier. U kan me steeds bereiken via het contactformulier.

groetjes!

Barbara

 


Laten we kennismaken via Facebook